V Drážďanech se v úterý 21.září uskutečnila zahajovací konference projektu „Nové cesty pro ekologickou výchovu v Sasku a Čechách“. Projekt je rámcovým projektem v minulosti vzniklé trinacionální sítě ekologické výchovy v Sasku, Severních Čechách a Dolním Slezku.

Schola Humanitas v Litvínově je v rámci projektu jedním ze tří míst – tzv.kontaktních kanceláří, kde se zájemci z řad pedagogů či odborné veřejnosti mohou dozvědět aktuální informace o dění v ekologické výchově ve zmíněných regionech, mohou obdržet rady pro přípravu společných příhraničních projektů či se přímo zapojit do desítky dalších aktivit.

Během tří let připraví Schola Humanitas také několik dlouhodobých výukových programů a vzdělávacích pobytů pro české a saské školní kolektivy. Cílem programů a pobytů bude snaha o získání většího povědomí dětí o problematice ochrany přírody a krajiny v Krušných horách, regionálních problémech, vodním hospodářství či o problematice lesů Krušných hor.

Projekt Nové cesty pro ekologickou výchovu v Sasku a Čechách byl podpořen v rámci Iniciativy Společenství Ziel 3/Cíl 3 z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj.

[singlepic id=13 w=320 h=240 float=none]

[singlepic id=18 w=320 h=240 float=none]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook