Druhá sezóna projektu Pestrý – Bunt, Přátelé biodiverzity v Krušných horách/Erzgebirge se blíží. A opět je připraveno velké množství aktivit pro žáky českých a německých škol, ale také pro širokou veřejnost se zájmem o přírodu v Krušných horách.

Projekt odstartuje exkurzí z cyklu NaTúry do Krušných hor zaměřenou na poznání rozmanitosti přírody a krajiny poblíž vrchu Pohlberg u saského Annabergu. V říjnu bude v prostorách Scholy Humanitas k vidění putovní výstava „Biologická rozmanitost a Natura 200 v Krušných horách.“ Pro jednotlivce, třídní kolektivy a menší týmy, žáky základních škol, bude připraven další ročník korespondenční soutěže, tentokrát zaměřené na problematiku lesa. Na listopad je naplánován první výměnný pobyt s názvem „Proměny lesa“, kterého se zúčastní čtyřicítka dětí z regionu Mostecka a ze Saska.

A ani Vánoce nepřinesou v poznávání Krušných hor přestávku. Ihned po novém roce začne cyklus návštěv ve školách s názvem „Lesní expedice.“ Základní školy, které se této akce zúčastní, čekají 4 dny zajímavé interaktivní výuky a jednodenní odborné exkurze.

V rámci projektu se během jarních měsíců příštího roku uskuteční ještě Česko/Saská olympiáda nebo také Žákovská výměna či několikadenní praktikum, série odborných přednášek a exkurzí. Vše na téma les, lesní hospodářství, ochrana a péče o les v Krušných horách. Podobných aktivit, zaměřených však na komplexní problematiku související s vodou a vodním hospodářstvím, se v uplynulém školním roce zúčastnilo několik stovek žáků ze základních škol v regionu Ústeckého kraje a sousedního Saska.

Na realizaci projektu Pestrý – Bunt se podílí celkem tři organizace. SOŠ Schola Humanitas Litvínov, Naturschutzzentrum Erzgebirge u Annabergu a tepličtí ochránci přírody ZO ČSOP Fergunna.  Společným zájmem je zviditelnit a pomoci Krušným horám, zejména v oblasti biodiverzity.

[singlepic id=13 w=320 h=240 float=none]

[singlepic id=18 w=320 h=240 float=none]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook