V pátek 4. 5. proběhlo slavnostní zahájení česko-německé putovní výstavy „Biologická rozmanitost a NATURA 2000 v Krušných horách/ Erzgebirge“ v Podnikatelském centru a centru služeb GDZ v Annabergu.
Úvodní řeč pronesl zemský rada Krušnohorského kraje, pan F. Vogel. Naši žáci spolu se svými kolegy z Německa představili ze svého pohledu aktivity realizované v rámci projektu Pestrý – Bunt (Žákovský školní výměna na téma Voda, Ekokemp vodní světy, aj.).
Naturschutzzentrum Erzgebirge (Centrum ochrany přírody Krušné hory) vytvořilo spolu se svými partnery, Scholou Humanitas a Pozemkovým spolkem Fergunna z Teplic dvojjazyčnou výstavu na téma biologická rozmanitost a Evropská soustava chráněných území NATURA 2000 v Krušných horách/ Erzgebirge. Výstava vznikla v rámci projektu Cíle 3 „Pestrý-Bunt“ za podpory Evropské unie.
V českém i německém jazyce se návštěvníci výstavy dozví zajímavosti o biotopech, živočiších a rostlinách typických pro Krušné hory, jako i informace o významných chráněných území česko-německého příhraničního regionu.
Výstava dále informuje o hlavních cílech projektu „Pestrý-Bunt“, jež se zaměřuje převážně na ochranu druhů a biotopů, ekologickou výchovu a práci s veřejností.

Na realizaci projektu Pestrý – Bunt se podílí celkem tři organizace. SOŠ Schola Humanitas Litvínov, Naturschutzzentrum Erzgebirge u Annabergu a tepličtí ochránci přírody ZO ČSOP Fergunna.  Společným zájmem je zviditelnit a pomoci Krušným horám, zejména v oblasti biodiverzity.

[singlepic id=13 w=320 h=240 float=none]

[singlepic id=18 w=320 h=240 float=none]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook