Výukový modul Quo vadis deserta, který byl v rámci projektu Nové cesty pro ekologickou výchovu v Sasku a Čechách vytvořen jako druhý v pořadí se překlenul do své druhé poloviny. Od začátku října byl realizován v ZŠ Masarykova Krupka a ZŠ Husova Podbořany. Výukovým modulem do této chvíle prošlo 56 žáku.
Program modulu je připraven ještě pro 3. ZŠ Litvínov a ZŠ Školní Chomutov.
Cílem modulu je přiblížit žákům základních škol problematiku elektroodpadů. Na čtyřech setkáních, vždy po dvou až třech hodinách, se žáci dovědí nejen to, z čeho se skládá jejích mobilní telefon a z jakých koutů naší planety se dováží suroviny na výrobu jednoho mobilního telefonu a  jaké je další využití materiálu po jeho recyklaci, ale také o jiných elektro spotřebičích které doprovázejí náš všední život.
Věděli jste, že po recyklaci ledniček nebo mrazniček se z materiálu, který obsahují, dělá zahradní nábytek? Ne? Tak i toto téma se při projektových hodinách řeší. Nové cesty jsou projektem, který podporuje aktivní vyučování. Při této formě nesmí chybět ani samostatná práce žáků. Žáci obdrží např. tabulku, do které zapisují výsledky ankety realizované v dané škole, městě či obci. Zpracované výsledky ankety poté zveřejňují žáci na svém informačním panelu, který je vystaven v prostorách škol a žáky v rámci projektu zpracován.
Projekt Nové cesty pro ekologickou výchovu v Sasku a Čechách byl podpořen v rámci Iniciativy Společenství Ziel 3/Cíl 3 z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj.

[singlepic id=13 w=320 h=240 float=none]

[singlepic id=18 w=320 h=240 float=none]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook